top of page
Yorkshire Terrier
Cute Papillon Dog

Häkitön pienten koirien laumahoitola Kuopiossa

Kuopiossa sijaitseva Metsoniemen koirakoti on pienten koirien täysihoitola. Metsoniemi on Suomen ainoita täysin häkittömiä koirahoitoloita, jossa koirat elävät normaalin arjen keskellä laumahoidossa. Ammattitaitoinen pieneläinhoitaja Pirjo on paikalla 24/7.

 

Laumahoidossa on tärkeää, että koirat ovat ennestään jo sosiaalisia, sillä meillä ei ole minkäänlaisia häkkejä. 

Otamme hoitoon kerralla vain muutaman koiran, ja tämä takaakin yksilöllisen hoidon, ja tällöin aikaa jää kaikkien koirien tasapuoliselle huomiolle.

Koiria ulkoilutetaan pari kertaa päivässä kauniissa Kallaveden rantamaisemissa sekä metsälenkeillä, aina koirien omat tarpeet huomioiden. Koirasi tulee osata kulkea remmissä maltillisesti, jotta laumalenkit ovat mahdollisia. Lisäksi koirat voivat jaloitella, peuhata, leikkiä ja tehdä tarpeensakin aidatulla pihallamme.

Laitamme hoitojakson aikana aina väliaikatietoja ja kuvia lemmikkisi kuulumisista, näin pysyt ajantasalla miten meillä sujuu ja oma lomailusi sujuu vailla koirahuolia.

Pirjo
eläintenhoitaja

Olen Pirjo ja asustelen kahta taloa mieheni  Vesan kanssa  Juvalla Jukajärven rannalla sekä Kuopiossa omakotitalossa, kahden koiran (villakoira ja andalusian rottakoira) ja yhden kissan kanssa.   Eläimet tuovat elämäämme sisältöä sekä vilinää ja vilskettä.


Ajatus ammatinvalinnastani tuli siitä, että joutuisin viemään koirani loman ajaksi häkkihoitolaan, ajatus ahdisti minua. Silloin päätin kuunnella sisäistä paloani ja ryhtyä opiskelemaan alaa. Olenkin suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon Ylä-Savon ammattipistossa, josta valmistuin 05/2020.  Hoitokoirille on myös mahdollisuus hoidon aikana tilata trimmauksen, pesun, harjauksen tai kynsien leikkauksen. 

Olemme koirieni kanssa harrastaneet agilitya ja nose workia, joten koirien aktivointiinkin  löytyy tietotaitoa. Pitkät lenkit metsäautoteillä ovat rakkain harrastuksemme pari kertaa päivässä.

Eläinten hyvinvointi on minulle todella tärkeää ja stressitön loma koiralle ja kissalle on jokaisen eläimen etuoikeus.

 

Kurikista Metsoniemen koirakotiin:

Täydenpalvelun koirahoitola Kuopiossa

Kuopiossa Metsoniemen Koirakoti aloitti toimintansa tammikuussa 2023, siirrettyään moni vuotisen toimintansa Juvalta Kuopioon. Palvelemme suurella sydämellä pieniä koiria.

Pienet koirat tarkoittavat alle 15 kiloisia ja säkäkorkeudeltaan alle 45 senttisiä koiria.

Jos olet epävarma onko koirasi meille sopiva niin soita ja kysy.

Täydenpalvelun hoitolassa hoituu myös turkin harjaus, kynsien leikkuu, koiran pesu sekä trimmaus hoitojakson aikana, niin halutessasi. Hinnastosta näet tarkemmin erilliset kustannukset.

“Onpa lemmikeille viihtyisät paikat.  

Nala ja perhe kiittää vielä hyvästä rimmauksesta"

–Marja-Liisa

bottom of page