top of page

Ihanat ystävät, kun koira tulee meille hoitoon, kaikki sopparit on tehty asiakkaan kanssa on aika keskittyä koiraan. Otamme koiran autosta ja lähdemme pienelle tutustumislenkille. Sillä aikaa omistajat lähtee ja koiran hoito alkaa ilman suurta draamaa.


Sitten kun lenkki on tehty on aika tutustua muihin kavereihin. Päästän uuden koiran tutustumaan aidattuun ulkoilualueeseen ja yksitellen uudet kaverit kohtaavat pihalla. Kohtaamiset ja koirien tutustumiset ovat sujuneet tosi hyvin, ei ole vielä tapahtunut minkäänlaista agressiivisuutta. Se onkin kaiken perusta, että hoitoon tulevat koirat ovat sosiaalisia. Ensiksi mulla oli kriteerinä ottaa vain max 40 cm säkäkorkeita koiria, mutta sen päätin unohtaa. Aivan ihania isoja koiria ollut hoidossa samaan aikaan pienien kanssa ja hienosti on mennyt. Eli rotuun, kokoon tai ikään katsomatta kaikki ovat tervetulleita. Kun vain tulee muiden kanssa toimeen.


Kun tutustumiset on suoritettu, alkaa yleensä juokseminen ja leikkiminen. On joka kerta ihanaa seurata koirien leikkiä ja tutustumista. Sitten onkin lenkin aika ja lenkkimaastot on metsäautoteitä jossa on rauhallista liikkua. Lenkkien pituus tehdään yleensä koirien mukaan.

Kotona ollesssa, koirat pääsee halutessaan aina ulos, aidattuun pihaan tarhaan joka on kooltaan n. 1000 neliöä.


Lenkin jälkeen on sitten päikkäreiden aika. Jokainen löytää oman nukkumispaikan, nukkuu siellä missä haluaa, koirilla on yleensä omat pedit mukana ja mikäs sen kivempaa kun nukkua omassa tutussa pedissä. Sekin on tosi kivaa, kun koirat rauhoittuu lepäämään ilman minkäänlaista ikävöintiä. Mutta jos ikävä iskee, niin silloin rapsutellaan, silitellään ja jutellaan kivoja niin siinä se ikävä sitten unohtuu.


Kun päikkärit on ohi, mennään ulos pihalle. Sittten taas juostaan ja leikitään. Lelut ja pallot lentää ja vetoleikit on myös suosittuja leikkejä. Koirat itse päättää, milloin mitenkin leikitään, jokaisella on omat tapansa. Vaikka palloja/leluja heitetään, niin niistäkään ei ole tarvinnut riidellä. Jos sisällä leikit yltyy ihan huimiksi niin ovi auki ja ulos jatkamaan. Pientä painimista sisällä kyllä nähdään tosi usein.


Koirilla on omat ruoat mukana. Ruoka maistuu ja ei tule mitään vatsavaivoja. Kun ruoka on syöty niin lepäillään ja lähdetään vielä käymään pienellä lenkillä.

Lenkin jälkeen vielä ehtii leikkiä, jos huvittaa tai sitten vaan ollaan vaan.

Iltapissit ja nukkumaan. Yöt ovat sujuneet tosi rauhallisesti, kaikki nukkuu taas siellä missä haluaa. Meillä ei siis koirata joudu missään tilanteessa häkkiin, samoissa tiloissa ollan kaikki.


Meillä on kyllä myös sellainen tilava huone, minne voi majoittaa koiran, joka ei halua olla muiden kanssa. Silloin käytän myös tällaisen koiran ulkona erikseen ja pääsee myös tarhaan ulkoilemaan yksin. Tässä huoneessa voi olla myös perheen kissa hoidossa, huoneessa on kissalle tehty tasoja seinille, nukkumapaikkoja ylhäällä ja riippusilta. Mikäs sen kivempaa, kun olla tutun kaverin kanssa hoidossa samassa huoneessa.Tällaista meidän päivärytmi yleensä on. Voin kyllä hyvällä omallatunnolla sanoa, että kaikki koirat ja kissat mitkä ovat olleet meillä hoidossa, niin ovat viihtyneet. Kertakaikkisen ihania, erilaisia rotuja ja persoonia kaikki hoidossani olleet. Kiva aina katsella kuvia ja videoita ja muistella ihania hetkiä. Mikäs sen palkitsevampaa on, kun koira tulee häntä heiluen tervehtimään tulleessaan uudelleen hoitoon. Ja usein käy niin että eivät edes huomaa kun omistaja lähtee pois. Ja on sekin ihanaa, mikä riemu syntyy kun omistaja tulee hakemaan koiraa kotiin.


Kaikkia hoidan kuin omiani, kiitos kaikille luottamuksesta jotka ovat tuoneet koiran tai kissan hoitooni, pyrin aina tekemään parhaani että perheen silmäterä saa parasta mahdollista hoitoa.

Metsoniemen koira- ja kissahotelli
Juvalla   ja Kuopiossa 
- ihan paras hoitopaikka lemmikillesi!

koirakoti logo.png
bottom of page